KaseNet

Tietoliikenne ja palvelu… Lähelläsi

Huijaus- ja tietojenkalasteluviestit, asia joka ei koskaan vanhene

Muistutamme vaihteeksi, että liikkeellä on, ja on ollut usean kaltaisia huijausviestejä joissa yleensä puhutaan että jonkin palvelun tiedot pitää pikaisesti tarkistaa tai varmistaa kirjautumalla kyseiseen palveluun. Yleensä myös sillä uhalla, että muutoin palvelun käyttö lukkiutuu tai poistuu käytöstä. Viesteissä olevaan linkkiin (valekirjautumissivulle) on yleensä myös kopioitu palvelun ulkoasu oikeilta sivuilta, joten pelkästään sen perusteella päättely siitä, onko oikeilla sivuilla vai ei, ei aina onnistu. Sen, onko kyseessä oikea palvelu, vai huijausivusto, erottaa yleensä selaimen osoiteriviltä, kunhan tietää mikä aidon sivuston oikea URL, eli sivuosoite on.

Myös kase.fi sähköpostipalvelun nimissä on lähetetty runsaasti huijausviestejä, joilla pyritään vain keräämään käyttäjien kirjautumistietoja ja käyttämään niitä väärin. Jos vanhingossa olet antanut sähköpostisi kirjautumistiedot vääriin käsiin, on välitön ensimmäinen toimenpide vaihtaa salasana uuteen. Jos käytät samoja kirjautumistietoja myös muihin palveluihin, on syytä vaihtaa myös näiden muiden palveluiden salasana. Perusvinkkinä, älä käytä samaa kirjautumistietoa useampaan paikkaan. Tarvittaessa meillä asiakaspalvelu neuvoo mikäli asiassa on kysyttävää liittyen kase.fi sähköpostihuijauksiin ( 06-8887111 / Salli JavaScriptin suoritus selaimesi asetuksista nähdäksesi sähköpostiosoitteet ).

Huijausviestejä on ollut liikkeellä niin Suomi.fi, Osuuspankin, S-Pankin, Verohallinnon ja erilaisten sähköpostipalveluiden nimissä. Eli valppautta asian suhteen on edelleen syytä harjoittaa. Tietojenkalastelu eri muodoissa tuskin on vähentymässä tulevinakaan vuosina.

Kyberturvallisuuskeskuksella on myös kattava tietoturvaohjeisto, joka löytyy osoitteesta:
https://www.kyberturvallisuuskeskus.fi/fi/ajankohtaista/ohjeet-ja-oppaat/ohjeet-ja-oppaat-yksityishenkiloille

Saavutettavuusseloste