Sähköpostin perusasetukset

Sähköpostia voit lukea ja lähettää haluamallasi ohjelmistolla, oli se sitten asennettuna tietokoneeseen, puhelimeen tablettiin tai mihin tahansa muuhun sähköpostin käyttöön kykenevään laitteeseen. Sähköpostia voit käyttää myös selainsähköpostimme kautta joka löytyy osoitteesta https://webmail.kase.fi. Selainsähköpostia käyttäessä mitään ei tarvitse asentaa tai tilejä luoda, riittää että kirjaudut käyttäjätunnuksella ja salasanalla sisään sivustolle.

Alla joitakin perustietoja, mikäli haluat asentaa sähköpostin omalle tietokoneelle asennettuun sähköpostiohjelmaan. Sähköpostiohjelmaan määritellään aina käyttäjätietojen lisäksi saapuvan ja lähtevän postin palvelimet.

SAAPUVAN POSTIN PALVELIN:
- saapuvan postin palvelin: mail.kase.fi
- POP3-protokolla portti 995 ( SSL-salaus) tai IMAP4-protokolla portti 993 (SSL-salaus)

Saapuvan postin SSL-salaus turvaa sähköpostin lukemisen asiakkaan ja palveluntarjoajan välillä. Salauksen käyttö on suositeltavaa. Mikäli et voi käyttää salausta, KaseNetin omassa verkossa toimii myös salaamattomat versiot:

- POP3 portti 110 (salaamaton) tai IMAP4 portti 143 (salaamaton)

LÄHTEVÄN POSTIN PALVELIN:
- lähtevän postin palvelin: mail.kase.fi
- portti: 587
- salaus: StartTLS (TLS)
- todennus: salasana
- sama käyttäjätunnus ja salasana kuin saapuvan postin asetuksessa

Lähtevän postin TLS-salaus turvaa lähtevän sähköpostin asiakkaan ja palveluntarjoajan välillä. Salauksen käyttö on suositeltavaa.

Käyttäessäsi TLS-salausta ja käyttäjätunnistusta lähtevissä sähköposteissa, voit käyttää KaseNetin lähtevän postin palvelinta yleisimpien yhteysoperaattoreiden verkoista.

Mikäli sähköpostiohjelmasi ei mahdollista salausta ja kirjautumista, voit käyttää salaamatonta versiota seuravalla tavalla:

Jos tietokoneesi on KaseNetin verkossa:
- Lähtevän postin palvelin: mail.kase.fi (portti 25, salaamaton)

Jos tietokoneesi on jonkin muun operaattorin verkossa:
- Lähtevän postin palvelin: määräytyy operaattorin mukaan. Kato käyttämäsi yhteysoperaattorin tiedoista oikea SMTP-palvelimen osoite.

Sähköpostiosoitteet:

Käyttöönne avatun sähköpostiosoitteen näette saamastanne tilausvahvistuksesta.

Yleistä sähköpostitunnuksen salasanasta

Suosittelemme vaihtamaan salasanan aika ajoin uuteen, vaikka se ei enää sähköposteissamme olekkaan pakollista.

Poissaolo/lomaviesti sähköpostiin:
Poissaoloviestin voit sähköpostiisi asettaa kirjautumalla ensin selainsähköpostiin ja käyttämällä siellä olevaa Poissaoloviesti -toimintoa.

Virustorjunta ja roskapostisuodatus

Sähköpostiliikennettämme valvoo virustorjunta ja roskapostisuodatus, joka pyrkii estämään liikkeellä olevien tunnettujen virusten pääsyn käyttäjien sähköpostiin, sekä estämään myös liiallisen roskapostin. Sataprosenttista suodatusta emme voi taata alati muuttuvan roskapostin ja viruskannan takia. On siis mahdollista että sähköpostiin aika ajoin voi sujahtaa viestejä jotka ovat joko roskapostia ja/tai sisältävät linkkejä, haittaohjelman liitteenä.

Tietokoneen käyttäjän oma valveutuneisuus ja tietokonelle asennetun virustorjunnan ajan tasalla pitäminen ovat kuitenkin yleisellä tasolla se ensimmäinen puskuri, joka estää omaa tietokonetta saastumasta haittaohjelmilla ja viruksilla.

Linkkivinkki:
www.tietoturvaopas.fi