Valokuituyhteys - mikä tekee siitä ainutlaatuisen?

Voidaan kysyä mihin huippunopeaa valokuitua tarvitaan kun vähemmälläkin tulisi toimeen. Varsinainen peruste valokuidulle ei ole sen huippunopeus. Perus satunnainen internetselaus ja sähköpostin käyttö useimmille onnistuu hitaallakin yhteydellä, mutta internetin palvelukirjo ja sen täysi hyödyntäminen vaatii internetyhteydeltä nopeutta. Toinen huomattava käyttömukavuuteen vaikuttava tekijä on yhteyden vakaa laatu. Valokuituyhteys ei pätki ja yhteysnopeus ei vaihtele samaan tapaan kuin esimerkiksi kilpailevissa ADSL tai etenkin ns. 3G/4 -mokkulayhteyksissä.

Valokuidun liittymänopeutta voi myös tarpeen niin vaatiessa joko laskea tai nostaa. Varsinkin nopeutta nostettaessa voidaan taata, että asiakas saa haluamansa eikä nopean yhteyden saanti kaadu esimerkiksi keskitinetäisyyksiin.

Laatunsa ja kapasiteettinsa ansiosta valokuitu pystyy tuomaan kotiin ja yritykseen saman kaapelin kautta laajan kirjon eri palveluita, jopa tulevaisuuden palvelut jotka vasta nyt ovat suunnitteilla.

Valokuituyhteys rinnastetaan jo nyt vesi-, sähkö- ja viemäriverkon ohella yhtä tärkeäksi.

Valokuidun kapasiteetti on vertaansa vailla. Käytännössä kuidun tarjoama kapasiteetti on rajaton, joten tästä syystä sillä voidaan toimittaa vaivatta mikä tahansa sähköinen palvelu tulevaisuudessakin ja moni kuituliittymän omistaja vertaa sitä jo hyvin toimivaan vesi- tai sähköverkkoon. Netti tulee kotiin silloin kun sitä tarvitaan ja "painetta" riittää.

Monipuoliset palvelut verkossa

Perus nettisurffailun lisäksi valokuidun kautta saa helposti myös TV-kanavat ja monet muut videopalvelut kotiisi, teräväpiirtona. Nojatuolimatkailu verkossa onnistuu joudukkaasti kuvien ja karttojen latautuessa nopeasti, käyttäessäsi esimerkiksi Googlen karttapalveluita ja siihen liitettyjä ominaisuuksia jotka pyytävät paljon toki tietokoneelta, mutta myös internetyhteydeltä. Pilvipalveluiden avulla valokuidun päässä varmuuskopioit ja hallitset tiedostojasi verkossa nopeasti. Valokuitu takaa sen että tällaisten palveluiden käyttö kodin sisällä sujuu eri perheenjäsenten yhtäaikaisesta käytöstä huolimatta takkuilematta.

Turvallista asumista kotona

Lämmin ajatus on se, että etenkin ikäihmisillä olisi mahdollisuus asua tutussa ympäristössä kotonaan mahdollisimman pitkään. Valokuituverkko tarjoaa luotettavan yhteyden tulevaisuuden hoivapalveluille jotka osittain ovat jo tätä päivää, suoran kuvayhteyden hoitajaan tai lääkäriin. Tänä päivänä nyös yhä useampi pitää päivittäin yhteyttä omaisiinsa esimerkiksi ilmaisin Skype -puheluin.

Valokuitu nostaa kiinteistösi arvoa

Valokuitu nostaa kiinteistön arvoa. Kun kiinteistöön tulee valokuitu, lisää se kiinnostusta kiinteistöä myytäessä tai vuokratessa. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä että asiointi verkossa lisääntyy vuosi vuodelta ja siihen vaaditaan hyvät ja luotettavat internetyhteydet. Netin käyttö ei ole vähentymään päin ja yhä useammin yhteydeltä vaaditaan nopeutta ja luotettavuutta. Moni haaveilee myös maaseudun rauhassa talosta, johon on saatavana hyvät internetyhteydet niin viihdepalveluiden käyttöön, kuin sähköiseen asiointiin, opiskeluun, etätyöskentelyyn, etäohjattaviin älytalosovelluksiin, kameravalvontaan ja moneen moneen muuhun.

KaseNet Oy
Lestintie 39
FI-69440 LESTIJÄRVI
FINLAND
Puh. (06) 888 7111
info@kasenet.fi

Tietosuojaseloste
2018 © KaseNet